Aktuální provoz ordinace a doporučení preventivní a léčebné

Milí pacienti,

jelikož se objednávací systém osvědčil, bude fungovat i nadále, a vás prosím o spolupráci – – pokud je to možné, k jakémukoli vyšetření se objednejte – buď telefonicky nebo mailem. Ráda vám vyjdu vstříc, jde jen o to, že se dohodneme na konkrétním termínu vaší návštěvy, a bude zabráněno hromadění klientů s různými obtížemi v čekárně i čekání na ulici z důvodu menších prostor interiéru.

Jelikož je nyní „čas respiračních infektů“, aktualizuji postup při prvních projevech nachlazení: Izolace – zůstaňte doma při prvních projevech nachlazení (rýma, bolest v krku, chrapot, zvýšená teplota či kašel, bez závažných komplikací), nejlépe v klidu na lůžku. Absenci oznamte zaměstnavateli, pracovní neschopnost lze vystavit i zpětně 3 dny. Doporučuji bylinkový čaj (např. lípa květ, heřmánek květ, bez černý květ, jitrocel list, divizna květ, popř. směsi na podporu imunity, kašel či průdušky – dle obtíží). Vitamin D3 si navyšte na 5.000 IU za den (lze krátkodobě až 8-10.000IU denně), vitamin C 1 g denně (lze navýšit při akutní infekci až na 5g/den  – dle snášenlivosti, doporučuji rozdělit do více dávek – třeba 5 x 1g. V případě kašle NEUŽÍVEJTE léky na potlačení, ale naopak na odkašlávání, a dbejte pitného režimu. Léky, kašel tlumící, užívejte pouze na noc, a to jen v případě, že Vám kašel nedá spát. Při bolesti v krku lze použít ke kloktání odvar ze šalvěje nebo silně protizánětlivého hřebíčku (pozor, nepolykat) a Priessnitzův zábal na krk. Zvýšenou teplotu do 38 stupňů – pokud cítíte potřebu ji snížit – můžete snižovat dle osobní snášenlivosti a zvyklostí, doporučuji spíše současně protizánětlivě a analgeticky působící léky než paracetamol (nesníží nižší teplotu, nemá jiné účinky, je toxický pro játra).

Nemá smysl první den obtíží volat do ordinace, která je v této době zcela zahlcena, obracejte se na mne, pokud je Váš stav komplikovaný – zvláště déledobější kašel, dušnost, neustupující horečnatý stav apod.

 

Z volně prodejných a  imunitu podporujících prostředků lze doporučit též kolostrum – nejlépe tekuté nepasterizované, v dávce 5x 8ml, pokud není dostupné, pak 4×2 kapsle. Pokud máte dobrou zkušenost s homeopatiky, lze doporučit i tato, preventivně proti CV-19 byla v Indii užita Camphora 1000 s dobrým efektem.
Na základě osobních zkušeností mohu doporučit jako podpůrné prostředky při počínajících obtížích či preventivně krom vitaminů i lichořeřišnici, echinaceu, řebříček a kapky Dubovky (legislativa EU nám zakazuje informovat o léčebných účincích bylinných preparátů, proto můžeme vycházet pouze z herbářů či konkrétních odkazů).
Věřím, že každou situaci zvládneme – díky spolupráci a osobní odpovědnosti.
Prosím, zkuste zaměnit pocity strachu za důvěru a vybírejte z mediálních informací ty, které nevedou k pocitům nejistoty a obavám. Nabízím nadále psychoterapeutickou podporu.

Taktéž nabízím pro ranní ptáčata denně možnost konsultace  od 5 hod. ráno , na obvyklém tel. čísle 465382861 – ale po předchozí mailové či telefonické domluvě.

Velmi děkuji všem za spolupráci.
Vaše Katka Kulhánková, MUDr.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>