Sdílené zprávy – doporučení, kdy neočkovat

Se souhlasem pana Ing. Václava Hrabáka nabízím sdělení, se kterým souzním:

Doporučení odborníků kdy neočkovat – tisková zpráva

 

Tým odborníků sestavených společností Poočkování z. s. zabývající se dlouhodobě nežádoucími účinky očkování, v němž jsou zastoupeni jak lékaři specializující se na problematiku očkování, tak léčitelé, doporučuje vzhledem k současné epidemiologické situaci a možnosti očkování pro lidi středního věku následující:

 

1. Nedoporučujeme očkování dospělým lidem od 18 do 60 let věku, pokud k tomu neexistují nějaké závažné důvody. Všechny vakcíny na současnou virózu jsou stále v režimu testování, dlouhodobé nežádoucí účinky nejsou a ani nemohou být dosud známy. Veškerá tvrzení o bezpečnosti vycházejí z pouhého předpokladu, nikoliv ze skutečných důkazů. Existuje podezření, že očkování má vliv na hormonální rovnováhu a negativně ovlivňuje hormony zodpovědné za krvácení žen. Existují již léčebné postupy, které minimalizují rizika spojená s virózou, a očkování podle našeho odborného názoru představuje vyšší riziko než prodělání virózy. Nedoporučujeme očkování lidí v plodném věku, zejména těch, kteří ještě uvažují o rodičovství. Pro očkování vakcínou mRNA se používá moderní genetická metoda, která nikdy dříve nebyla povolena k masovému použití.

 

2. Nedoporučujeme očkování všem dětem, pokud k tomu neexistují nějaké závažné důvody. Existuje-li podezření, že očkování může negativně ovlivnit hormonální rovnováhu zejména žen, v období dospívání můžeme očekávat nežádoucí vliv na vývoj pohlavních orgánů dívek i chlapců. Negativní efekt se může projevit teprve za mnoho let, prokázaný statistickými metodami. Do té doby si nemůžeme být vůbec jisti tím, že očkování neovlivní plodnost a zdravý vývoj budoucích generací.

 

3. Z důvodu předběžné opatrnosti nedoporučujeme neočkovaným pobývat delší dobu v blízkosti očkovaných jedinců, zvláště těhotným ženám a ženám, které se právě snaží otěhotnět. Poslední dobou přibývá zpráv, že neočkovaní lidé po delším kontaktu s očkovanými vykazují nestandardní symptomy jako například bolesti hlavy, otupělost, mimomenstruační krvácení, neobvyklé výkyvy v periodě. O možnosti negativního efektu očkovaných na neočkované se uvažovalo již i v klinické studii společnosti Pfizer. Nedoporučujeme očkování lidem, kteří žijí ve společné domácnosti nebo jsou dlouhodobě v blízkém kontaktu s těhotnou ženou či ženou, která plánuje těhotenství. Tyto neobvyklé symptomy je nutné dále vědecky zkoumat, a proto doporučujeme zejména Ministerstvu zdravotnictví a SÚKLu, aby se tímto fenoménem zabývaly.

 

4. O očkování by se měly zajímat výhradně lidé s velmi vysokým rizikem závažných komplikací při onemocnění virózou. To však neznamená, že bychom jim očkování doporučovali.

 

 

Za tým odborníků

 

Václav Hrabák
předseda Poočkování, z. s.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>